Tillfälligt nedstängd
BETA

För stunden testkörs webbplatsen. Berätta gärna om du upplever problem eller felaktig information. Det finns även fortfarande en hel del noteringar kvar i min ägo som väntar på att föras över till webbplatsen.

Om Webbplatsen

Mål

Som oberoende webbplats ska genealogi.silfversparre.com utforska, lagra samt presentera så stora delar som möjligt av de adliga och friherrliga ätterna Silfversparres historia.

Besökare

Som besökare kan du för din egen släktforskning eller av allmänt intresse ta del utav allt innehåll på webbplatsen. Du är även varmt välkommen att förbättra dess innehåll.

Värd

Som värd och utvecklare av webbplatsen delar jag, Johan Silfversparre, här med mig utav min släktforskning inklusive källhänvisningar. Nedan följer min svärdslinje där Sune är min farfar.


Hänvisa till webbplatsens innehåll

Det är oerhört viktigt att du själv ifrågasätter och begrundar varje fakta från webbplatsen som du vill hänvisa till eller använda dig utav. Jag ser mig själv än så länge mer som en ansvarsfull släktsamlare än en kunnig släktforskare. Dvs en stor del av informationen baseras ännu enbart på Elgenstiernas uppgifter eller något annat skriftverk. Jag saknar ännu kunskap nog att med säkerhet fastställa uppgifters trovärdighet, men har i gengäld alltid försökt att ange uppgiftens källa för att du själv ska kunna avgöra det.

Samtidigt har jag utifrån egna förhoppningar och andras feedback en stark tro på att webbplatsens innehåll mer hjälper än stjälper målet med att sprida kunskap om ätten Silfversparre samt stöder fler att hjälpa till med att forska vidare.


Data

Jag har valt att enbart ta samla information om ej levande personer ur ätten Silfversparre från äldste för närvarande kände stamfadern och därefter alla personer befryndade genom gemensam manlig härstamning, jämte kvinnor och män ingifta i denna krets. Valet har enbart gjorts för att dels fokusera på ätten Silfversparre och dels inte få en för stor ohanterlig mängd personer.

Lagring och visning av släktdatabasen sker i en egenutvecklad lösning. För allas intresse listas varje källhänvisning. Vänligen kontakta mig för eventuella korrigeringar av informationen.

Senast uppdaterad 2020-06-14


Hjälp till

Du kan på olika sätt hjälpa till att förbättra webbplatsen och dess innehåll. Läs mer om hur.


Kontakt


Tänkvärt

Allt som är tryckt är inte sant, och allt som är sant är inte tryckt

Den som skryter över sin härstamning är som potatisen – det bästa hos honom vilar under jord.