Tillfälligt nedstängd

Hjälp till att förbättra webbplatsen

Du kan hjälpa till att förbättra den här webbplatsen och dess innehåll på flera olika sätt. På den här sidan beskrivs det hur.

Kontakta mig

För att förmedla din hjälp kan följande kontaktsätt användas:


Korrigera befintlig information

Större delen av webbplatsens innehåll har matats in manuellt från mer och ibland mindre tillförlitliga källor. Dessutom ingår ett så stort antal personer i ätten att det kan finnas oupptäckta uppenbara felaktigheter
Du kan förbättra innehållets kvalité på följande sätt:

 • Påpeka stavfel.
 • Påpeka logiska fel, som att exempelvis en person uppges gift sig två år efter sitt födelsedatum.
 • Påpeka faktafel. Glöm ej källhänvisning.

Tillför ny information

Det mest spännande med släktforskning är att upptäcka eller få ta del av ny information. Om du känner till något relaterat till ätten Silfversparre som ej finns med på webbplatsen får du gärna dela med dig till mig och alla andra besökares glädje.
Om det är dokument eller bilder på objekt i din egen ägo kan du även begära att det ej ska publiceras på webbplatsen eller att det som ägarhänvisning anges "Anonym ägare".
Många samlingar av objekt och dokument finns även utspridda över vårt avlånga land, så det uppskattas oerhört om du kan ta dig tid att fotografera en samling i din närhet.

 • Sänd bilder på objekt, hus, personer och dokument.
 • Sänd länkar till information och artiklar på internet.
 • Sänd upplysningar om det som listas på efterlysningssidan.
 • Hjälp till att skanna/fotografera föremål ur samlingar som listas på efterlysningssidan.
 • Hjälp till att finna källhänvisningar till webbplatsens personers notiser i ArkivDigitals kyrkböcker.

Använd din specialkompetens

Jag finner släktforskning fascinerande, men är fortfarande ny på området och välkomnar all hjälp. Speciellt på områden jag är mindre bevandrad inom:

 • Skrivstil. Hjälp till att tyda äldre dokuments skrivstil. Jag har ett flertal inskannade brev, dokument och innehåll ur kyrkböcker vars skrivstil tyvärr är svårtydd för mina ovana ögon. Hör av dig om du har tid och vill försöka hjälpa till med en eller flera tydningar.
 • Släktforskning. Hjälp till att påpeka typiska släktforskarfel. Har jag tex använt felaktiga källor eller visar någon information på ett felaktigt sätt. Vad kan förbättras? Dessutom är större delen av webbplatsens innehåll mer ett underlag för vidare forskning än forskningsresult, så hjälp gärna till med fler källhänvisningar till kyrkoböcker etc (gärna från Arkiv Digital) samt annan forskning.

Se över webbplatsen

Arbetet med webbplatsen har varit en kompromiss mellan att färdigställa innehåll och att bygga en funktionell fungerande webbplats. Störst tid har lagts på innehållet, därför kan du säkerligen förbättra webbplatsen genom att:

 • Berätta om sidor som ej fungerar i sin helhet eller innehåller delar som ser konstiga ut.
 • Påpeka saker som fungerar sämre i varianter av webbläsare och device såsom mobiler och läsplattor
 • Ge förslag på ny funktionalitet. Exempelvis vore det kanske trevligt att kunna räkna ut hur två personer är relaterade till varandra.

Sponsra

Naturligtvis innefattar arbetet med webbplatsen och dess innehåll även en del kostnader. Teknik, webbhotell och programmering är en del, men det bortser jag från här.
Istället handlar det om kostnader för att beställa utdrag ur släktsamlingars innehåll eller inköp av litteratur.

Kontakta mig om du vill bidra genom att sponsra med ett litet belopp. Om du önskar, kan en rapport i efterhand fås på hur beloppet använts.


Berätta

Webbplatsen existerar för att fler än jag själv enkelt ska kunna ta del av information om ätten Silfversparres. Berätta gärna om hur du haft nytta av webbplatsen för att inspirera till fortsatt arbete med webbplatsen. Det är även intressant att få höra om andras relation till ätten och/eller vad som är mest givande med webbplatsen.

Mvh
/Johan